Bemutatkozás

Újlőrincfalva Magyaradi üdülőövezetnél található – a Tisza-tó jobb oldali gátja mellett Sarud és Poroszló között, a Laskó patak befolyása mellett. – 0+400 – 0+600 tkm szakaszon. A Neptun Kikötő, elhelyezkedéséből fakadóan közvetlen kijárata van a Kis-Tiszára, Sarudi és Poroszlói medencére, V-VI. öblítőcsatornán keresztül a Tisza folyóra. Így a Tisza-tó legértékesebb horgászhelyei könnyen elérhetők.

A kikötő a községben működő Neptun 2005. Kft. beruházása.

A 100 férőhelyes csónak- és hajókikötő a Tisza-tó első, teljes mértékben Eu-s szabványnak megfelelően épült vízi létesítménye.

A horgászni, pihenni, sportolni vágyók csónakot bérelhetnek, vagy sajátjukat tárolhatják az Újlőrinfalva-Magyaradi Neptun hajókikötőben, ahol 4 db vizsgázott, szabványos úszómű ad biztonságot a vizi járműveknek. A kikötőben valamennyi móló víz, villany, szennyvíz csatlakozással rendelkezik. A kikötőben biztonságos sólyázás /hajó- és csónak vízbeeresztés/ és tárolás zajlik.

A kikötő a nap 24 órájában üzemel, kikötőmesteri szolgálattal.

A Kikötőben a Tisza-tóba nyúló félszigeten kialakított pihenőhely és horgászhely áll rendelkezésre.

Szolgáltatásainkat igénybe vevőknek kényelmét szolgálja a Kikötőhöz tartozó szociális létesítmény. Női-férfi fürdő-WC blokk, a mozgássérültek részére akadálymentesített közlekedés van kialakítva.

A NEPTUN KIKÖTŐ területén apartmanjaink várják a szálláshelyet keresőket. 2 db 4 ágyas apartman szoba (emelet), minden szobához fürdőszoba, közös felszerelt konyha (mikromelegítő, hűtőszekrény), terasz, TV és klíma tartozik.
1 db 2 ágyas horgászszállás (alsó szint) szobához toalett (zuhanyzási lehetőség a közös férfi és női fürdőszobában), felszerelt konyha (mikromelegítő, hűtőszekrény), terasz, TV és klíma tartozik.

A mentett oldalon létrehozott több száz négyzetméteres zárt parkírozó biztosítja a csónakok téli tárolását.

A kikötő megépülésével Újlőrincfalva községnek is közvetlen kijárata létesült a Tisza-tó vizére, így egy régi álom valósult meg.